Un total de 17.654 alumnes han participat a 623 activitats educatives del Consorci de Residus aquest curs escolar

El curs escolar que acaba ha significat un important salt en la participació d’alumnat a les activitats del Programa d’Educació Ambiental del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental. Gràcies a l’èxit de l’Escape Room sobre els residus, s’ha arribat als 17.654 alumnes i les 623 activitats realitzades. De fet, l’Escape Room ha estat participat per 9.650 nens i nenes en 388 sessions de l’activitat.

La resta d’activitats sumen un total de 8.004 alumnes i destaca la participació a les visites al Centre de Tractament de Residus i a la proposta La Deixalleria Mòbil a l’escola, pensada per l’alumnat de cicle infantil.

Les activitats ofertes pel Consorci són un complement a l’oferta educativa de cada centre i de cada municipi i volen apropar l’alumnat a les qüestions relacionades amb la gestió dels residus i la sostenibilitat.

ACTIVITAT Nombre activitats ALUMNES
Taller de sabó 57 1.201
Activitats de compostatge 47 1.167
El menjar no és per llençar 32 734
Visita al CTR 77 2.676
Deixalleria Mòbil a l’escola 16 2.126
Pràctica de biogàs 6 100
Escape Room 388 9.650
TOTAL 623 17.654

 

Noves activitats pel curs 2019-2020

Com a novetat pel curs vinent es proposen dues activitats: la visita virtual al Centre de Tractament de Residus amb ulleres 3D amb l’activitat “No reciclar en realitat virtual” i l’exposició “Un planeta plastificat”, on es fa un recorregut per l’origen, ús i la importància de limitar el plàstic i l’alumnat ha de respondre un petit test.

Després de l’èxit assolit amb l’activitat de l’Escape Room sobre els residus, el curs vinent es torna a oferir aquesta activitat, en la qual es prioritzaran les peticions d’escoles que encara no l’hagin acollit.

A més es mantenen la resta d’activitats com la visita al Centre de Tractament de Residus, la Deixalleria Mòbil a l’escola, les activitats de compostatge o la pràctica de laboratori a la Planta de Can Barba, entre d’altres.

Les inscripcions començaran el proper 1 de setembre a través de la pàgina web del Consorci www.residusvalles.cat/educacioambiental