Recollides de càpsules de cafè

El Vallès Occidental compta amb un sistema de reciclatge de càpsules monodosi de cafè i infusions a les deixalleries municipals. El sistema de recollida permet reciclar tant les càpsules d’alumini, de Nespresso, com les de plàstic, de NESCAFÉ Dolce Gusto.

L’objectiu és tant el reciclatge integral dels materials que composen la càpsula com del residu orgànic del seu interior i per això les deixalleries municipals i les deixalleries mòbils compten amb un total de 46 contenidors. Els ciutadans i ciutadanes també poden portar-les a les deixalleries mòbils.

El servei està disponible a 15 deixalleries municipals situades als municipis de: Castellar del Vallès, Matadepera, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Rubí, Sabadell, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat, Terrassa, Vacarisses i Viladecavalls. També es pot trobar a 5 deixalleries mòbils, dels municipis de Rubí, Sabadell i Terrassa i la Deixalleria mòbil del Consorci de Residus.

Podeu consultar la ubicació de les deixalleries municipals aquí.

El sistema de recollida es gestionat pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, amb els ajuntaments de la comarca, gràcies a un acord amb l’empresa Nestlé i les seves marques Nespresso i NESCAFÉ Dolce Gusto. La recollida dels contenidors a tota la comarca la porta a terme l’empresa d’inserció socio- laboral CIPO, que trasllada els residus a uns punts d’acumulació.

A les deixalleries municipals s’han intal·lat un total de 36 contenidors de 120 litres de capacitat. Cada deixalleria compta amb dos contenidors: un per les càpsules d’alumini i un per les càpsules de plàstic, indistintament de la marca de la càpsula. A les deixalleries mòbils s’hi instal·laran en total 10 contenidors de 10 litres de capacitat, també diferenciats segons el tipus de càpsula.

Nestlé es farà càrrec del trasllat de totes les càpsules d’alumini i plàstic que s’hagin recollit fins les diferents plantes de reciclatge en les quals es tractaran. Com a resultat, es podran reciclar per separat els materials que composen la càpsula i obtenir compost de qualitat a partir del marro del seu interior.

El sistema de recollida va ser pioner a Suïssa. A Catalunya va iniciar-se en un primer moment a Barcelona i els municipis de l’Àrea Metropolitana i més tard també s’hi va afegir comarques com el Maresme i el Gironès.

Start typing and press Enter to search