compost-titleDistribució de compost a les deixalleries

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental realitza distribució de compost gratuït a les deixalleries de la comarca per tal que tothom qui ho vulgui pugui recollir-ne i el pugui utilitzar per adobar la terra del jardí o de l’hortet. Amb això, el Consorci posa a l’abast dels municipis i de la ciutadania el compost provinent dels residus orgànics de la Planta de Biometanització de Can Barba.

Aquesta acció pretén recompensar l’esforç de separar la matèria orgànica a casa i es realitza a través de l’empresa del tercer sector CIPO, que és l’encarregada de la distribució de les saques de compost a les diferents deixalleries.

Actualment el compost es pot trobar a les deixalleries de Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Matadepera, Palau-solità i Plegamans, Rellinars, Rubí, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat i Terrassa. Per la seva banda, Sabadell ja disposa d’un servei semblant a les deixalleries i escoles. Els ciutadans que vulguin endur-se compost hauran de portar un recipient i podran emportar-se fins a un màxim de 50 litres.

Pots consultar la ubicació de les deixalleries aquí.

Un adob de gran interès per l’agricultura

El compost que es reparteix a les deixalleries és un adob de gran interès per l’agricultura, i pel que fa al ciutadà pot també oferir un servei en jardins, plantes i horts particulars. Conté una sèrie de macronutrients i micronutrients en forma de complexos químics que faciliten que siguin assimilats per les plantes. A més, augmenta la capacitat de retenció hídrica, de manera que cal regar amb menys freqüència i alhora facilita el drenatge, aconseguint sòls menys entollats. Afavoreix la germinació de les llavors i millora la nutrició mineral i proporciona substàncies amb propietats fisiològiques per les plantes.

Start typing and press Enter to search