menjar no llençar

OBJECTIUS :

– Identificar el malbaratament alimentari, les seves causes i conseqüències
– Dissenyar i establir mesures de reducció del malbaratament alimentari al menjador escolar
– Promoure els hàbits de prevenció del malbaratament alimentari entre famílies i comunitat educativa

 

A QUI S’ADREÇA:

Cicle mitjà d’educació primària.

 

DESCRIPCIÓ:

Activitat consistent en tres sessions:

1.- Taller inicial sobre prevenció del malbaratament aliments a l’aula

2.- Taller pràctic de treball a partir de les restes d’aliments recollides al menjador escolar i de l’esmorzar. Es plantejaran objectius i mesures per tal de reduir el malbaratament a l’escola.

3.- Un cop passades unes setmanes per a treballar les tasques a l’escola, es realitzaria la tercera sessió teatralitzada durant l’hora de dinar i es tornaria a quantificar les dades d’aliments malbaratats.

És necessari el treball autònom dels alumnes i professors durant unes setmanes per tal d’aconseguir els resultats de reducció de malbaratament.

 

COMPETÈNCIES BÀSIQUES:

– Competència de coneixement i interacció amb el món físic
– Competència social i ciutadana.

 

DADES D’INTERÈS:

Durada: 1 visita inicial + 2 seguiments

Nombre d’alumnes per sessió: grup classe

Lloc de realització: al mateix centre (aula i menjador)

Cost: gratuït

Observacions: en el darrer seguiment és necessària la col•laboració del personal de menjador per a la realització de l’activitat

 

banner_reserva_activ_indep