El Festival d’Art Urbà sobre el reciclatge de la matèria orgànica dóna el tret de sortida als municipis de Rubí i Vacarisses

 In Sin categoría

El cap de setmana passat va començar el Festival de Pintura i Art Urbà en motiu del reciclatge de la matèria orgànica a Rubí i Vacarisses promogut pel Consorci per la Gestió de Residus del Vallès Occidental sota la campanya “Excuses o Separes?”. En les properes setmanes, les parets d’altres 8 municipis de la comarca s’aniran omplint del mateix motiu.

Des del passat 17 i 18 de novembre i coincidint amb la Setmana Europea de Prevenció de Residus, dos murals d’uns 20m2 relacionat amb el foment del reciclatge de la matèria orgànica llueixen a les parets dels municipis de Rubí i Vacarisses. Els murals van ser pintats per grafiters de la comarca al llarg del dia i formen part del concurs de grafits on hi participen també Rellinars, Santa Perpètua, Matadepera, Palau-solità, Castellar, Sentmenat, Polinyà i Sant Quirze.

A Rubí, el mural es pot trobar a l’avinguda del Ferrocarril mentre que el de Vacarisses, es troba a la Colònia Gall, sota el pont de la C-16. A Vacarisses també van participar-hi els veïns, amb un mural relacionat amb el medi ambient que també llueix en el mateix punt.

Les pintures utilitzades pels murals, tant els esprais com les pintures plàstics,  són pintures amb base a l’aigua i amb certificat ecològic, per tal de generar el menor impacte possible en el medi ambient.

El concurs finalitza el 16 de desembre i els 3 murals guanyadors d’aquest concurs seran premiats amb premis d’entre 1.500€ i 500€.

L’acte va estar acompanyat per música en directe i un punt informatiu on educadors ambientals promovien el reciclatge d’aquesta fracció oferint cubells i bosses compostables als veïns interessats. Els assistents també van poder realitzar una visita virtual en 360 graus a la planta de tractament de residus i visitar una exposició sobre l’origen, impactes i alternatives a l’ús dels plàstics. Amb aquesta acció es vol fer present i fomentar que els veïns separin les restes de menjar i les llencin al contenidor marró.

En paral·lel, també està en marxa un concurs de fotos dels murals a les xarxes socials del Consorci, on els veïns que publiquin una selfie on es vegi el mural de fons entrarà en el sorteig de 3 cistelles de productes ecològics i de proximitat.

El calendari del Festival és el següent:

  • Rubí: 17 de novembre.
  • Vacarisses: 18 de novembre.
  • Rellinars: 20 de novembre.
  • Santa Perpètua de Mogoda: 22 de novembre.
  • Matadepera: 23 de novembre.
  • Palau-solità i Plegamans: 24 de novembre.
  • Castellar del Vallès: 25 de novembre.
  • Sentmenat: 1 desembre.
  • Polinyà: 15 de desembre.
  • Sant Quirze del Vallès: 16 de desembre

 

Start typing and press Enter to search