El pressupost 2019 del Consorci per a la Gestió de Residus incrementa en 3’2 milions d’euros les despeses d’explotació pel tractament de més residus

 In Sin categoría

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental proposa un pressupost global pel 2019 de 33.550.086’57 euros. Del pressupost presentat en destaca un increment de 3’2 milions d’euros en les despeses d’explotació pel tractament de residus especialment al Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental (CTR-Vallès) motivat pel tractament de les deixalles d’altres territoris que actualment es tracten a la instal·lació vallesana situada a Vacarisses.

A banda de tractar la fracció RESTA dels municipis del Vallès Occidental, el CTR-Vallès rep també residus provinents de Girona, Salt i Sarrià de Ter, així com també del municipi d’Olesa de Montserrat  (Baix Llobregat). Així mateix, s’ha aprovat un acord amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona per tal que aquest ens aporti al CTR-Vallès fins a 26.000 tones de fracció Resta entre els anys 2018 i 2019. Properament es podrien incorporar també residus del Bages. D’aquesta manera, el CTR-Vallès ha incrementat la seva activitat i el nombre de tones tractades, rendibilitzant la inversió pública i fent que aquesta infraestructura doni servei més enllà dels límits comarcals.

El pressupost del Consorci pel 2019 contempla també una partida de 4.596.496 euros per a la primera fase de les obres de la Planta de Biometanització de Can Barba, infraestructura que tracta la fracció orgànica per obtenir-ne compost i biogàs que es transforma en electricitat. El gruix d’aquesta primera fase d’obres es portarà a terme durant l’any vinent, tot i que aquest 2018 ja s’han executat algunes primeres actuacions.

Durant el Ple del Consorci es va aprovar també l’Addenda al Conveni entre els ajuntaments de Palau-solità i Plegamans, Polinyà i Sentmenat i el propi Consorci, per tal d’estudiar que l’ens comarcal gestioni les recollides mancomunades de residus d’aquests municipis. L’estudi es farà els propers mesos.

Start typing and press Enter to search