El grafiter castellarenc Marc Torrecilla guanya el concurs de grafits sobre el reciclatge de la matèria orgànica

El castellarenc Marc Torrecilla “Maten” ha estat el guanyador del concurs de grafits sobre el reciclatge de la matèria orgànica, organitzat en el marc de la campanya de sensibilització del reciclatge “Excuses o separes” impulsada pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental i els ajuntaments de la comarca. El seu mural “Canalització ecològica” ha estat el més ben puntuat pel jurat, que n’ha valorat la composició i l’adequació al lloc. Els premis s’han lliurat en un acte celebrat dimecres al vespre a Castellar del Vallès.

guanyador

L’acte de lliurament de premis va comptar amb la participació del president del Consorci, Ricard Torralba, que va valorar l’esforç ciutadà en el reciclatge i també la implicació de tots els participants en la campanya “Excuses o separes”. També  hi va assistir l’alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, qui va destacar la importància d’arribar al públic jove per sensibilitzar sobre el reciclatge. També hi van assistir els alcaldes de Vacarisses i Polinyà i regidors i regidores de Sant Quirze del Vallès, Rellinars, Palau-solità i Plegamans i Matadepera.

El jurat del concurs ha estat format pel grafiter professional Werens, la representant de l’Agència de Residus de Catalunya, Teresa Guerrero; Ramon Alemany, de l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Terrassa i el representant del Consorci, Joan Fresno. Després de valorar les diferents obres, el Jurat va proposar al Consorci distingir entre dues categories: una per les obres fetes pels grafiters professionals i una altra feta pels centres educatius i esplais participants. D’aquesta manera, els premis s’han diferenciat i s’ha fet una menció especial per als centres educatius i esplais.

Els premis professionals han estat els següents:

  • 1r premi: Marc Torrecilla “Maten” pel mural “Canalització ecològica” de Castellar del Vallès. Rep un premi de 1.500 euros.
  • 2n premi: Arnau Brunet i José Rios pel mural “Polinyà pel reciclatge orgànic” de Polinyà. Reben un premi de 1.000 euros.
  • 3r premi: David Sánchez, Mar Sánchez, Sergi Lanau i Oriol Mullor pel mural “Bodegó en descomposició”, de Vacarisses. Reben un premi de 500 euros.

Les mencions especials han estat pels centres següents, que han rebut un val de 400 euros per comprar material escolar a la Cooperativa Abacus. El jurat ha valorat “l’esforç, la voluntat, la participació i el compromís amb el medi ambient”.

  • Institut Casas i Carbó de Palau-solità i Plegamans, pels murals “Te-Fiti” i “En la fusió”
  • Institut Matadepera, pel mural “Transformem la matèria”
  • Escola de Rellinars, pel mural “Reciclatge=Natura”
  • Esplai La Flama, de Sant Quirze del Vallès, pel mural “Sigues el canvi que vols veure!”

A finals d’any es van pintar grafits a 10 municipis de la comarca amb una temàtica concreta: el reciclatge de la matèria orgànica. Amb aquesta actuació es volia apropar el reciclatge al públic jove i fer-ho d’una manera original i trencadora. Les pintures utilitzades pels murals, tant els esprais com les pintures plàstics,  han estat pintures amb base a l’aigua i amb certificat ecològic, per tal de generar el menor impacte possible en el medi ambient. Els municipis participant en aquesta actuació de la campanya “Excuses o separes” han estat: Rubí, Vacarisses, Rellinars, Santa Perpètua, Matadepera, Palau-solità, Castellar, Sentmenat, Polinyà i Sant Quirze.