OBJECTIUS :

 

  • Sensibilitzar l’alumnat de les conseqüències ambientals vinculades a un ús excessiu i poc responsable dels productes de plàstic d’un sol ús.
  • Sensibilitzar de la importància de la separació en origen i les conseqüències de no fer-ho.
  • Visitar el Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental en realitat virtual.

 

A QUI S’ADREÇA:

Alumnes de Cicle Mitjà i Cicle Superior d’Educació Primària

 

DESCRIPCIÓ:

L’activitat consta de dues part que es complementen i que tots els alumnes realitzen durant la sessió:

PART EXPOSICIÓ: es fa un recorregut des de l’origen dels plàstics sintètics i el seu ús, passant pels impactes ambientals associats i finalitzant amb les alternatives i noves normatives comunitàries. Els alumnes poden aprendre la importància de limitar l’ús d’aquests productes i fer un bon ús d’aquells que no puguin ser substituïts per altres materials o per productes reutilitzables. Durant el recorregut els i les alumnes hauran de respondre un petit test per tal de fomentar l’interès dels alumnes i l’assimilació dels conceptes exposats.

PART ULLERES: Amb unes ulleres de realitat virtual, l’alumnat farà una visita al Centre de Tractament dels Residus del Vallès Occidental en 360 graus. L’objectiu és remarcar la importància d’una bona classificació dels residus a la llar.

Els darrers 5-10 minuts es fa un petit tancament participatiu a mode de conclusió sobre els aspectes treballats durant l’activitat.

 

COMPETÈNCIES BÀSIQUES:

– Competència de coneixement i interacció amb el món físic

 

DADES D’INTERÈS:

Durada: 20 minuts

Nombre d’alumnes per sessió: màxim 10

Lloc de realització: al centre educatiu. És necessari reservar un espai tipus aula o al pati (carpa de 3×6 només en cas de no disposar d’espai tancat)

Cost: gratuït

Observacions: convé que el mestre estigui present a l’aula i col·labori.

És preferible sol·licitar l’activitat per tots els nivells educatius interessats de forma conjunta, per tal de fer passar a tots els grups en una o dues jornades consecutives.

 

Start typing and press Enter to search